Een bruiloft plannen met een klein budget

Gaan jullie trouwen maar hebben jullie een beperkt budget? Dat hoeft jullie liefde voor elkaar niet in de weg te staan. Sterker nog, zelf een budget bruiloft plannen is juist heel leuk om te doen. Je bent op deze manier écht bewust bezig met de voorbereiding op de mooiste dag van jullie leven. Inspiratie nodig? We hebben een aantal tips voor het plannen van een bruiloft met een klein budget op een rij gezet. Just say yes!

 

Maak een overzichtelijke to-do list

Voordat je begint met het plannen van jullie budget bruiloft, is het handig om voor jezelf een to-do list te maken. Zo weet je precies wat je nog moet regelen. Vraag offertes op en zet de kosten op een rijtje. Denk daarbij aan de trouwlocatie, de ambtenaar, jullie trouwringen en natuurlijk de trouwjurk en het trouwpak. Zo weet je precies wat wel of juist niét haalbaar is.

 

Besparen op de huwelijksvoltrekking

De trouwambtenaar én de locatie zijn vaak het eerste wat je regelt in de voorbereiding op jullie budget bruiloft. Trouwen op het gemeentehuis kan vrij prijzig zijn. Zeker als je dit op een vrijdag wilt doen. De maandagochtend is minder romantisch, maar vaak wel gratis. Jullie zouden ervoor kunnen kiezen om elkaar op maandag het jawoord te geven zonder de aanwezigheid van dierbaren. Vervolgens laat je op vrijdag het feest alsnog losbarsten. Per gemeente kan het verschillende welke dag je er kosteloos of met een beperkt budget kunt trouwen. Dit kun je altijd terugvinden op de website van de gemeente.

Budget bruiloft

De perfecte locatie én catering voor een budget bruiloft

Een mooie trouwlocatie huren voor jullie grote dag kan flink in de papieren lopen. Natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten als je een bruiloft wilt plannen met een klein budget. Een alternatieve locatie biedt dan uitkomst. Hierbij kun je denken aan jullie eigen tuin, het erf van goede vrienden of een charmant wijkgebouw. Met leuke decoratie tover je deze in no-time om tot een fantastische locatie. Voor wat betreft de catering kun je de hulp inschakelen van goede vrienden. Kies voor lekkere zelfgebakken taarten, smakelijke home-made hapjes of ontsteek de barbecue.

 

En hoe zit dat met de ringen, de trouwjurk en de fotograaf?

Je mag best kiezen voor een vintage trouwjurk. Er worden er meer dan genoeg te koop aangeboden. Vaak voor een fractie van de nieuwprijs. Voeg unieke items toe die passen bij jouw persoonlijkheid, en je draagt een fantastische trouwjurk tijdens jullie budget bruiloft. Nog een mogelijkheid is het huren van een trouwjurk. Dit is iets dat vaak gedaan wordt bij budget bruiloften. Het is vaak een stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe jurk én je hoeft je geen zorgen te maken over waar je de jurk gaat bewaren. Dus ook super handig als je niet veel ruimte thuis hebt. Besparen kunnen jullie daarnaast ook op de ringen. Kies bijvoorbeeld voor gewone zilveren of stalen ringen in plaats van traditionele, gouden trouwringen.

Ook op de fotografie kun je besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beginnend trouwfotograaf die graag zijn of haar portfolio uitbreidt. Let er wel op dat je toch kiest voor iemand met professionele apparatuur. Het zou natuurlijk zonde zijn om later geen foto’s aan de muur te kunnen hangen omdat de kwaliteit niet goed is. Daarnaast is het ook leuk om de gasten te vragen om gedurende de dag foto’s te maken met hun smartphone. Pas wel op dat ze niet allemaal met hun telefoon op de foto staan 😉

Tip: Trouwfotograaf Melinda is betaalbaar en al te boeken vanaf 3 uurtjes. Dus ook met een beperkt budget kun je toch professionele foto's laten maken.

Bekijk snel mijn scherpe tarieven. 

Het plannen van een bruiloft met een klein budget is dus echt mogelijk. Je zult merken dat je gedurende de voorbereiding steeds meer out of the box gaat denken. En op de grote dag zelf? Geniet vooral van al die bijzondere momenten!